Somriga jordgubbar på naglarna

Idag blev det jordgubbar och röda paljetter. Jättesnyggt blev det men tyvärr knäppte jag inge vidare bilder, så det syns lite dåligt vad det är.



Havsblått och nagelpiercing

Dessa naglar har det blivit idag. Naglarna på första bilden är gjorda med blått glitter i två olika nyanser. Riktigt somrigt! Sen är det fransk manikyr med en inte så skarp vit färg. Den tjejen har så långa naglar så vi satte två ringar på samma sida. Hur coolt som helst!







Mina roliga saker har kommit!

Idag kom fina E förbi med lite produkter och prylar som jag hade beställt. Och så hade hon även med sig akrylgrejerna som jag längtat så efter. Självklart har jag redan hunnit prova lite =) Huuuur roligt som helst!! Och faktiskt så trodde jag att det skulle vara lite svårare än det faktiskt var. Nu är jag långt ifrån duktig än så länge men jag tror nog jag kommer få kläm på det =) Blombladen jag provade göra blev ganska fina allihopa men nu ska jag bara försöka få dom att bli likadana =)

Nackdelen med det hela är att akrylvätskan som man ska blanda med pulvret luktar så fruktansvärt starkt (och äckligt), så jag måste ha både dörrar och fönster öppna. Undra hur det ska gå i vinter....

Imorgon blir det promenix upp på Järvsö klack med kusse och hans tjej. Där blir det sillunch och midsommarmys.

Hoppas ni får en fin midsommar allihop!

PS. Jag tänker ha en liten utlottning inom kort så håll ögonen öppna!



Ni vet väl att.....

...jag tänker vara alldeles ledig v 27 och nästan alldeles ledig v 28? Nu vet ni i alla fall.

Kommer lite bilder i eftermiddag.

Glad midsommar på er!

Sommar = Rosa glitter!

Japp detta är en riktig sommarfärg. Tyvärr syns det inte riktigt på bilderna hur riktigt knallrosa den är! På första bilden ser ni hur slitna naglarna var när hon kom. Var verkligen på tiden att göra om dom =)







Förkortning av naglar

Den kund kom idag med ganska långa naglar men ville den här gången kapa ner dom rätt rejält. Och så blev det en jättefin ljusrosa färg.



Mina nya naglar

Här kommer dom utlovade bilder. Jag var helt övertygad om att jag hade knäppt mer kort idag men när jag kollade kameran hade jag tydligen inte det. Snopet.

Jag har i alla fall fått hem ringar till nagelpiercingar. Och idag var jag ner på Himlehörnet och Rena Rama Verkstan och köpte mig lite pärlor som man kan hänga i ringarna. (Kolla bilden längst ner så ser ni hur det ser ut.) 14 gram pärlor köpte jag. Vi hällde upp dom i en zippåse och så la jag påsen i väskan. När jag kommer hem plockar jag upp påsen ur väskan UPP OCH NER och har sedan typ en miljard pärlor över hela hallgolvet.

Nu ska jag alltid försluta zippåsar som det är tänkt!







Nya fräscha naglar på mig igen

Nu är mina naglar nya och fina. Bilder kommer imorgon. Hittade en nagelblogg, dock inte så mycket i den men det som fanns var jättefint.

http://pronailessentials.blogspot.com/

Hoppas ni haft en bra helg!

Det här är så himla coolt!

Tidigare i veckan skrev jag ett inlägg om att jag ska lära mig göra akrylblommor som dekorationer. Så här duktig ska jag bli =)
Själva dekorerandet börjar ca 1.20 in i filmen.



Fransk manikyr på blivande brud

Fin i naglarna måste man ju vara när man ska gifta sig =) Gjorde dessa igår och idag fick hon komma hit och fila ner dom lite granna. Man kan ju inte ha för långa naglar när man ska gifta sig heller =) Nog för att man mest ska vara fin men lite praktiskt måste man ju vara! Första bilden är från igår och andra från idag.






Slut på rubriker i Nagelmakeriet

Ibland är det mycket svårt att komma på rubriker när det alltid ska handla om naglar =)

Idag har jag fått prova mig nya Gellak-färg. Huuur snygg som helst! Och till denna kund passade den så himla bra!

Och så blev det naturell påfyllning också. Denna kund har naglar som växer som ogräs och jag kan förstå att det är tröttsamt när den franska kanten växer ut på en gång så denna gång blev det naturellt. Lika snyggt det med.






Svar på fråga om en färggelé

Såg nu att jag för ett tag sen fått en fråga om vad det är för färg på dessa naglar. Men Maria du lämnade ju ingenting jag kunde kontakta dig genom =) Så nu får du ett inlägg skrivet bara till dig =)

Det är ingen Gellak utan en färggelé med nummer 202 som heter Watch me baby. Jääättesnygg och väldigt användbar. Har fått lägga den på många naglar =)

Hoppas allt är bra Maria och lämna gärna nån kontaktuppgift om du kikar in hit igen!

Förstärkning med små blommor

Denna kund hade jämna fina naglar alldeles av sig själv så vi gjorde en förstärkning med små söta blommor på.



Fransk manikyr med rosa blommor

Denna kund såg ut så här idag när det var dags för påfyllning. Men sen blev naglarna fina igen!







Nagellackstorkare - Drop & Dry

Detta är en fiffig grej.

När du målar naglarna med alla lager som behövs (1 lager underlack, minst 2 lager färgat lack, 1 lager överlack), är det jätteviktigt för hållbarheten att du låter varje lager torka innan du lägger på ett nytt. Ju tunnare lagar du lägger desto fortare torkar det. Måla flera tunna lager istället för ett tjockt.

När du har lagt sista lagret lägger man en droppe Drop & Dry på varje nagel. Ytan torkar nästan omedelbart så du inte behöver sitta och vifta med händerna och blåsa på naglarna en halvtimma innan du kan göra något igen. Den innehåller även olja som är bra för nagelbanden.


www.professionails.com


Glöm inte tånaglarna!

När jag ska måla mina tånaglar lägger jag ner lika mycket tid som när jag fixar naglarna på händerna. Bada gärna fötterna först för att lättare få bort gammal hud som ligger på nageln. Orkar du inte göra ett fotbad så passa på att göra det i samband med att du duschat. Putta upp nagelbandet med en pinne och polera nagelytan så den blir blank och så all död hud försvinner. Se till att nageln är absolut torr och ren innan du börjar lägga lack.

Tåseparerare är ett utmärkt hjälpmedel när man ska måla sina tånaglar. Annars är det lätt att allt jobb du lagt ner blir förstört. Sist jag målade tånaglarna struntade jag i att avända dom och det resulterade i att jag bara hade 8 tår målade då dom sista två envisades med att kladda ihop sig med varandra och jag orkade inte måla om dom...

Bara för att det gäller tånaglarna så kanske många tycker att underlack och överlack inte är lika viktigt. Men nagellacket sitter verkligen mycket bättre om du lägger ett underlack och glansen blir mycket snyggare med överlack. Du kommer att märka skillnad så det är helt klart värt att slänga på dom även på tånaglarna.

Så skynda er att bada fossingarna nu och lacka i glada sommarfärger!






En tankeställare...

En nagel växer ca 0,1 mm per dygn. Det är 36,5 mm (3,65 cm) per år.

Det låter kanske inte så mycket. Men tänk på att du har tio fingrar också.
Det är alltså 36.5 cm per år för alla tio....

Många av mina nagelbitarkunder säger "Jag har bitit på naglarna hela mitt liv/så länge jag kan minnas".
Vi säger att "hela mitt liv" är 25 år.

Alltså 36,5 cm x 25 år

=912,5 CM!

912,5 cm är strax över NIO METER, 90 cm på varje finger.

Vad säger ni om det?

Nagelblogg med massa inspiration

Jag hittade en ny blogg igår med massa fina bilder. Jätteduktig tjej!

http://karolinatryc.blogspot.com/

Hitta på nåt spännande åt mig att göra =)


Men nu ska jag lära mig göra blommor!

Jag har nu beställt lite akrylprodukter som jag ska lära mig göra blommor med. Jag kommer alltså inte göra naglar i akryl utan bara dekorationer. Vi får väl se hur länge tålamodet håller i sig =)


Bilderna lånade från www.professionails.com


Fimodekorationer till naglar

Hej på er!

Ni kanske har sett dom små äpplena och jordgubbarna jag har använt. Dom kanske inte ser så märkvärdiga ut men det är faktiskt riktiga små konstverk. Klicka på länken så får ni se en liten bildserie om hur dessa blir gjorda. Det finns tusentals olika varianter och man måste nog träna en hel del för att få till en riktigt snygg stav.

Hur man gör en fimostav





Idag blev det blåa naglar

Idag fick jag använda min jätteblåa gelé. Den är så fin =)


Manlig manikyr!

Min sambo har oftare än han förmodligen hoppats på fått varit försökskanin när jag fått hem nåt nytt till nagelhörnan.

Igår köpte jag ett matt överlack som verkligen är jättesnyggt på allt. Det gör alltså att det blir en matt finish på naglarna istället för att dom blänker. Det funkar lika bra på fransk manikyr som på helfärg, men även på killar som vill ha välvårdade naglar som inte glänser.

Som vanligt glömde jag att knäppa en före-bild men här ser ni i alla fall resultatet. Jag har klippt nagelbanden och polerat ytan naglarna för att den ska bli jämnare. Sen har jag lagt på det matta överlacket. Det fick bli lite golfbollar också så det skulle kännas lite bättre för N =) Men jag har hans godkännande att blogga om detta!!

Trevlig helg på er alla!



Nagelshopping i Gävle

Det blev en tur till Gävle idag. Väldigt trevligt. Det gick väldigt bra när jag skulle guida oss TILL salongen men sen när N skulle köra ut ur Gävle hittade vi en väg vi aldrig hittat förr.... Men vi kom hem tillslut =)

Här kommer lite bilder från dagens äventyr.


Detta är hyllan med prylar som stjäl alla mina pengar...



Ett tippställ på salongen med massa fina färger och dekorationer!



Detta var vad jag fick med mig hem. Det ser kanske inte så mycket ut men värt många pengar... Lite roliga saker blev det också fast det inte var tänkt så.



Bland annat denna mintgröna färg med skimmer i. Hur somrig som helst! Den måste ni prova!



Hunden får lite uppmärksamhet här i bloggen också idag för hon var så himla fin när hon låg och myste i solen. Jag hade ju ändå kameran framme liksom... =)


I'm lovin' it....

Här kommer i alla fall en bild på mina naglar. Lite utväxta, lite matta men det är en bild i alla fall!! Är så otroligt nöjd och trivs hur bra som helst i den här färgen. Den är riktigt mörkbrun som mörk choklad. Gjorde helfärg på alla fingrar utom pekfingrarna där det fick bli franskt och lite jordgubbar. Som dom jordgubbar som var med i ett tidigare inlägg fast mina är chokladdoppade =)

Idag ska jag ner till Erika i Gävle och shoppa lite nagelgrejer. Tyvärr blir det nog ett helt lass otroligt tråkiga och dyra saker men det kanske följer med nåt skoj också! Uppdaterar med shoppingbilder ikväll.



RSS 2.0