Nyårsnaglar

Snart nytt år alltså. 2009 har varit ett superår som jag tar med mig tusentals roliga minnen från! Detta är nog mitt sista inlägg detta år =) Har haft fullt upp denna vecka. Många som vill ha glitter till nyårsafton och det är jättekul att blinga folks naglar.



GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!




Röda naglar med dekoration

Idag blev det snygga röda naglar med målade snirklar och stenar och pärlor, plus en ursnygg ring mitt på nageln. Resultatet blev jättehäftigt!

Gjorde även en påfyllning på en nagelbitare och hon hade varit superduktig! Alla naglar kvar och i väldigt fint skick. Jag är stolt över mina nagelbitare!



Nagelbitare #2

Nu har det gått 4 veckor sen jag gjorde naglar första gången på min nagelbitande vän. De nya bilderna visar hur fort dom kan bli fina igen. Blev riktigt dåliga bilder men jag hoppas ni förstår vad jag menar ändå.

Första bilden är på utväxten och jag måste säga att hon har varit den mest skötsamma kund man kan önska sig =) Trots att hon inte filat ner/efter nånting alls så sitter alla naglar kvar och ser fortfarande (relativt) snygga ut. Mycket bra!

De nästa två bilderna visar hur hennes nagelbädd (den rosa delen av nageln) har vuxit. Bilderna är lite olika stora så det är lite svårt att se men om man tittar på själva formen på nagelbädden så ser man vilken skillnad det är. Den andra av två bilderna har jag knäppt när all gammal gelé är bortfilad och man kan se hur hennes egna nagel har vuxit ut, och som sagt att den rosa delen blivit längre. Detta på alltså bara fyra veckor!

Den sista bilden är det färdiga resultatet för den här gången. Konstig bild men naglarna blev jättefina. Det ska bli jättespännande att se hur det ser ut nästa gång!



 


Mycket nagelfix så här i juletid

Fullt upp är det just nu. Jättekul! Och roligt att folk vill göra så många olika saker. Synd att jag är dålig på att komma ihåg att knäppa kort bara =( Men två kunder har jag kommit ihåg att knäppa på sen sist i alla fall. En med svart, rockig fransk manikyr och en med klassisk vit. Supersnygga blev dom båda två!

Nu är det inte långt kvar tills tomten kommer!




Julfina naglar

Här är lite tips på vad man kan hitta på att göra med sina naglar till jul.




Dekorationstippar

När jag inte har nåt annat för mig testar jag lite nya grejer på lösa tippar. Det går nästan inte att jämföra hur det ser ut på en riktig nagel men man kan ju få lite idéer och tips om hur man kan göra. Jag var ner till Gävle för några veckor sen och hälsa på Erika och gänget på Nageldesign där jag gick min utbildning. Det var nämligen dekorationsdag. Superkul att få lite ny inspiration. Så när jag kom hem måste jag givetvis själv prova det jag sett Erika göra. Här är resultatet.






Nagelbitare #1

Dessa händer tillhör en tjej som biter på sina naglar. Tanken är att ni ska få följa hennes naglar och se hur de kommer att se ut när nagelplattan växer fast i nagelbädden igen, och hur annorlunda hennes händer kommer att se ut. Detta är första gången hon gör en förlängning. 

Jag har lagt en ljusrosa mask på hela nageln och tippen för att dölja hennes egna kant som är väldigt långt ner mot nagelbandet, för att få en mer proportionerlig nagel. Sen har jag målat den franska kanten med en starkt vit färg.

Jag har också byggt upp hennes naglar mycket då det är lättare att tipparna släpper i sidorna när naglarna är så korta. Det beror på att huden under tippen (där den naturliga nageln egentligen borde vara) trycker upp mot tippen varje gång man gör minsta lilla rörelse och på så sätt tillslut trycker upp den för mycket så att tippen släpper från nageln där den är limmad. Pga detta är det i de flesta fall nödvändigt att nagelbitare gör sina återbesök oftare de första gångerna tills deras egen nagel vuxit ut över huden på fingertoppen.

På bilderna ser ni naglarna före och efter. Bilden längst ner visar var hennes naturliga kant är (där det fint ditritade svarta strecket är!), där skulle jag lagt den franska vita kanten om jag inte använt mig av masken för att dölja hur långt ner hennes naturliga nagel var.








Adéles Nagelmakeri

Här kommer jag blogga om mitt nagelskapande.

Välkommen tillbaka!

RSS 2.0