Ta hand om dina naglar!

Det har varit en kall och hård vinter och det märks på allt på kroppen. Torrt hår, torr hud och torra naglar så man kan verkligen behöva lite uppiffning inför sommaren för att få bort allt det gamla och torra. Detta kit på bilden nedan är en bra start.

Det finns så många fina pastellfärger att pryda sina naglar med så här i vårtider MEN kom ihåg att INTE ta bort nagellacket med någon produkt som innehåller aceton, det torkar ut dina naglar ännu mer. Så en acetonfri nagellacksremover ska ni satsa på för att nageln ska behålla sin naturliga fukt.

En bra fil ska man ha. För din naturliga nagel behövs ingen grov fil men den ska ändå göra jobbet. Även om man har väldigt korta naglar är det faktiskt bra att fila dom så alla är lika långa (eller korta...) och jämna ute i kanterna. Det ger ett mycket välvårdat utseende, även på korta naglar.

Peta aldrig under naglarna. Det förstör nagelns skydd och puttar ner kanten på nagelbädden (den rosa delen av nageln) så att din nagel blir ostabil och lättare går av. Har du en långt nedpetad kant kan den växa tillbaka igen om du låter den vara. En annan fördel är också att du inte längre får in smuts under nageln när kanten väl vuxit ut igen. Fiffigt va =) Det du ska göra istället för att peta är att borsta försiktigt med en nagelborste med mjuka spröt, Professionails borste som ni ser på bilden är otroligt behaglig. Har du mycket smuts under naglarna efter till exempel blomplantering kan du lägga en droppe olja under varje nagel, låta det verka ett tag och sen borsta för då har oljan löst upp smutsen.

Nagelolja återfuktar din nagel och gör att den håller sig stark. Naglar som skivar sig saknar fukt och orkar därför inte hålla ihop, oljan motverkar detta. En poleringsfil är jättebra för naglar som skivar sig då ytan på nageln blir blank och inte tar åt sig fukt (vatten) lika lätt som också torkar ut. Så polera och olja in dina tunna, skivade naglar så ska du se att dom piggnar på sig igen. Men kom ihåg att inte polera för ofta då du kommer att slita ut nageln.

Se till att hålla händerna mjuka med en bra handcreme. Det både ser och känns mycket fräschare. Om du har en tendens att bita/dra i nagelbanden är det bra att hålla huden på händerna mjuk så inte hårda kanter uppstår som kan fresta dig att bita =)

Poleringsfilen glömde jag ta med på bilden, och även underlack och överlack. Det skyddar nageln från allt möjligt som den utsätts för i vardagen.



Kommentarer
Postat av: Lena

Vilka bra tips! Vad duktig du är att skriva. :) Låter väldigt professionellt!

2010-04-21 @ 11:17:23
URL: http://itsanewyear.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0